Vehkeistä 1.

VEHKEISTÄ osa 1.

Kusen omiin muroihini, tietoisesti, kun laitan nämä ajatukset tekstin  muotoon. Olen katsellut oman tavaran määrää kelalaukussa, jossa kelani, siimani yms. asiaan liittyvät tavarat ovat.

Tavaraa on yksinkertaisesti vieläkin liikaa- omaan tarpeeseen nähden-

Uusia siimoja- ja siimamalleja puskee näyttämölle koko ajan, ja valmistajilta puskee toinen toistaan parempia SwingSwängkakitpokespei- naruja markkinoille.

Minä, ja niin moni muu, haksahdamme aina näihin uutuuksiin, ja juuri tästä syystä mm. minun laukkuni pursuaa erilaisia siimoja.

Tottakai on hyvä, että löytyy siimat kaikkiin eri tilanteisiin, mutta kun peilaan omia vajavaisia kokemuksiani lohenpyynnissä, täytyy todeta, että paljon on virrannut vettä joissa, ja minun tililtäni kauppojen kassoihin, että tähän tilanteeseen on tultu.

Muutama vuosi takaperin meille tänne peräpohjolaan rantautuivat Ameriikan- ihmeet, Skagit- siimat. Me kaikkihan jo tiedämme mihin Skagit- siiman ominaisuudet perustuvat.

Viime suvena kalastin ensimmäisen kerran todenteolla kyseisellä siimalla Norjan reisulla. Olin kevään korvalla säätänyt itselleni setin, johon kuului Rion 550 grainin Skagit body, ja saman valmistajan clear- intermeditiate tippi, jota vastoin kaikkia sääntöjä lyhensin, ja vielä kuulemma väärästä päästä (tietoisesti)..   Mielestäni paketti toimi hyvin.

Kun tähän siima-asiaan panostin viime keväänä, ja edellisenä syksynä, otin yhteyttä asiasta tietäviin, ja kaikki suosittelivat kyseiseen vapan ainakin 650 grainin siimaa, poikkeuksena ystäväni ”Makkaratikkumies” Hämeenkyröstä. Kokeilinkin tuota kuusviiskymppistä, mutta minun mielestäni, ja minun tyylilleni, tuo oli aivan liian painava.

Heittelin tätä pakettia 15 jalkaisella vanhalla Loomiksellani. Syy miksi päädyin tähän pakettiin oli se, että en tykännyt painavammasta klunssista kyseissä vavassa.

Heitän mielelläni normaali Speitä, ja nuo Snapit ja Poket taittuvat ihan aikuisten oikeasti kyllä normaali ampupäilläkin, ei niihin mitään Skagittia tarvita.

Anyway, tuo “alipainoinen” siima pelasi hienosti Loomiksessa, ja sain vielä hienon lohenkin kyseisellä siimalla, joten olin kovin tyytyväinen aikaansaannokseeni. siima lensi hyvin, oikoi perukkeen keskimääräistä paremmin. ”Myttyheittoni” jopa näytti omaan silmään hyvältä.

Olen vuosia kalastanut suurimman osan kalastuskaudesta siimalla, jossa on clear- inter kärki, ja kellurunko. Minä ja ystäväni käytimme Vissun kyseistä siimaa, ja olimme todella pettyneitä kun kyseinen valmistaja ilmoitti, että se vetää mallin pois markkinoilta. Eräs kalastuskauppias- tuttavani sai haalittua läjän kyseistä siimaa varastoon, ja minä ja monet muut ostimme laukkumme täyteen kyseistä narua. Mianittakoon vielä, että puhuttuani tästä Antti G:lle, Vissu ainakin jonkun satsin kyseistä siimaa valmistutti lisää.

Luojan kiitos, vapapuolella olen onnistunut jämähtämään samoihin vanhoihin vapoihin. En yksinkertaisesti ole nähnyt mitään jarkeä hankkia uusia. Noilla pahloilla mennään, kunnes niistä aika jättää. Kelapuolella asiat ovat Loistavasti!

Myös perhoaskit kokivat radikaalin muutoksen. Laitoin kiertoon 2/3 osan kaikista putkistani, ja “hyllytin” suurimman osan koukkuperhoista. Jälleen kerran totesin seikan, että tarvitsen vain yhden rasiallisen perhoja, ja niistäkin käytän vain muutaman prosentin.

Oli helpottavaa, ja vapauttavaa, kun menneenä suvena vanhan takkini taskussa oli vain yksi rasia, ja sielläkin vain kymmenkunta perhoa. Aivan yhtälailla sain kaloja, ja perhon valinta oli helpompi.

Ystäväni sitoi viime kesäksi 5 perhoa, ja niillä hän tuloksekkaasti kalasti koko kauden, ja sai kaiken päälle vielä läjän lohiluokan kaloja.

Kun keväällä sidoin eräälle kaverillle perhoja, vahingossa syntyi alla oleva malli. Sainkin sillä hienon lohen, ja koska kaikki meni kuten TV: ssä, kaveri rannalla totesi; ”Kaikki kävi kuin Strömsössä”, joten päätimme kutsua putkea Strömsöksi.

Mutta ihminen on kummallinen.. Talvi tulee, ja sidontakone lähtee käyntiin. Ensi keväänä olen taas tilanteen edessä, jossa totean, että perhoja, toinen toistaan paremman näköisiä, olevan taas liikaa..

No Pojat on Poikia, pääasia että on Hjuvä Meininki.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *