Niin harvoin..

…, kun sitä saa tartutettua sellaisen oikeasti isomman kalan, niin tottakai siitäkin voi tuntea jo hyvää mieltä, mutta sen menettäminen on aina kova paikka. Ainakin minulle.

Olimme hakanneet poolia kovassa ylätuulessa, ja heittäminen oli sellaista kikkailua, jotta sai perukkeen edes jollain tavalla oikenemaan. Tässä tapauksessa en voi enempää korostaa kummaltakin puolelta heittämisen taitoa, joka voi olla ainoa konsti onnistua tälläisessä kelissä.

No, siis olimme heittäneen poolia, ja päästessäni poolin alapäähän, kohti leveää niskaa, ajattelin itsekseni, että voi helvetti, mitä hommaa. Voi Ahti, jos siellä kuuntelet, anna nyt yksi lohi! Inter- kolmos- nelonen oikeni hyvin tuulesta huolimatta, ja kun siima lähti kulkemaan swingissä, tunsin pari pientä tumpsahdusta siimassa. Ajattelin, että ota nyt perkele se perho, ja silloin otti tuli. Rykäisin vavan pystyyn, ja pinnassa pyörähti ihan V… iso lohi. Meinasin mennä aivan shokkiin, ja lohi kävi pinnassa uudestaan.. Iso, ihan helvetin Iso.

Huusin Tanelille, että Apua, iso kala, ja samalla hetkellä kala lähti keskivirtaan tasaisella ja kovasti kiihtyvällä vedolla. Mitään ei voinut. Puristin vain vapaa ja yritin hillitä kalan menoa, mutta viidessä sekunnissa kala veti Sawadat ulos ja kymmenen metriä pohjia. Laskin vain vapaa kalaa kohden, jotta se saisi siimaa helpommin Bogdanilta… Irti.. Voi Perse ja Käsi.

Putosin polvilleni kivikolle.

No, Taneli tuli viereeni ja napsi salaa kuvia nöyryytetystä miehestä. Oikeastaan ei sekään vituta, että kala meni, mutta se, että tuollaisia kaloja saa niin harvoin kiinni, että edes hieman pidempi tuttavuus kalan kanssa olisi jotenkin suotavaa. Mutta, kuten vanha sanonta sanoo; tällistä eteenpäin kaikki on positiivista. No, totuuden nimissä, tuolla hetkellä ei aivan voinut kompata tuota sanontaa.

En kyllä osaa sanoin kuvata tuota tunnetta, mutta kaipa kuva sen kertoo.

En oikein tajua, miten kala saa koukut väännettyä tuollaisiksi. Jos otan pihdeillä kiinni ja väännän, niin koukku katkeaa. Tai jos kuvittelisin laittavani koukun ikeneen ja yrittäväni vetää vapaa vasten niin ei onnistuisi.

No, uutta putkeen, vielä se Rekka sieltä tulee.

Kuvat Taneli Brander

2016-07-03 13.24.49 copy

2016-07-03 13.25.08 copy

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *