Scottish Silvery

Huh huh.. olihan hieno viikko.

Olimme Taylla perinteisellä kauden avausmatkalla. Reissu meni kaikenkaikkiaan yli odotusten, ja kalojakin saatiin mittaukseen saakka kahdeksan kappaletta. Hienoja fisuja, ja ennenkaikkea hienoja fiiliksiä. Mielestäni tälläiset kalastusmatkat, joissa paineet kalan saamiseen ovat jotenkin sivuseikka, ainakin itselläni, ovat sitä parasta eliksiiriä ihmiselle. Hyvää ruokaa, jaloa juomaa ja mikä kaikista parasta, todellista kumppanuutta jokivarressa.

Vesi oli vuodenaikaan nähden todella alhaalla, ja Tayllä kala kulkee nopeammin ylävirtaan alhaisella vedellä, ja taas korkea vesi pitää kalat alajoessa pidempään. Kalastimme Lower Kinnairdissa, joka hieman yli puolenvälin jokialuetta, jossa enemmälti turistikalastusta on. Alueella on mm. Junction Pool, jossa River Tummel liitty Tay- jokeen.

Kalat olivat hienoja Springereitä, ja itsekin onnistuin saamaan hienon lohen Ash Trees- poolista. En ole ennen saanut noin lihavaa kevätlohta, ja nopeasti kala oli tullut, koska täit olivat vielä täydessä rihmassa. Ghillie sanoi kalan olevan ehta Tayn pääuoman kala, jotka ovat lyhyitä ja paksuja. “They looks like a tuna fish“…Kala otti Ally´s Shrimpiin, uitettuna kellu-2-4:lla.

Kalastin vuoroin Asquithilla ja GLX:llä, ja totean nyt tähän väliin, että tuo Asquith on ihan vitun hyvä vapa. Pojat kokeilivat sitä, ja kaikki olivat samaa mieltä kanssani. GLX on edelleen todellinen työhevonen, mutta Asquithin keveys on todella kouriintuntuva.

Ennen reissua tuskailin kalastuspihtien kanssa, koska olin ostanut sellaiset halpatongit joku vuosi takaperin, ja minua on vituttanut koko ajan niiden paino vyöllä. Käytin ennen kirurgin pihtejä, mutta muutaman epäonnistuneen koukun irrotuksen jälkeen hankin kunnon tongit, joilla koukun saa oikeasti heti irti. Pari kalaa on käsiini kuollut, kun olen kirurginpihdeillä koukkua ronkkinut, ja voin todeta, että oikeilla tongeilla koukun irrotus on sata kertaa helpompaa. No, Nikolta ostin Hatchin pihdit, käytettynä, ja ne ovat kevyet.. todella kevyet. Hintahan uusilla on naurettava, mutta näin viikon käytön jälkeen, ymmärrän hyvin mikä pihdeissä maksaa. On aivan eri planeetalta kuin halpapihdit, joita olen roikottanut ennen vyölläni. Luulen, ja tiedän, että joku muukin reissun jälkeen on samaa mieltä kanssani.

No, nyt kärvistellään kuukausi ja sitten Emille lohen perässä..

Kaikille mukana olleille tasapuolisesti Iso Kiitos täältä Siivikkalasta!!

Kuvat Team Prostata

crew

Untitled kopiorepepojatIMG_6347IMG_6342IMG_6330IMG_6327IMG_6325IMG_6310

Repe (2)IMG_6323Landing, kuva Seppo TurunenMiki (3) copySpringer with Ally´s, kuva Seppo Turunenimage2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *