Pelastaja?

Kuten jo moneen otteeseen olen tuskaillut, Bartleetin nelosia tuplana on ollut helvetin hankala löytää enää mistään.

Minulla on yksi tilaus Norjaan Black Doctoreista ja haluaisin tehdä neloset johonkin mukavaan koukkuun. Katselin paikallisessa kalastusvälineliikkeessä koukkuja ja miellyin tähän Partridgen uuteen, siis minulle uuteen, Patriotin nelosen tuplaan. On kyllä niin samanoloinen koukku kuin perinteinen nelosen Bartleetti juurikin tässä koossa. Kutonen oli jo mielestäni turhan lyhyt varreltaan, mutta niin se oli Bartleetissakin.

Koukun silmä on uudessa selvästi isompi ja väri on sellainen nikkelin tumma.

Aika näyttää onko tämä samanveroinen kuin vanha koukku, mutta näyttää kyllä lupaavalta.

 

Oikealla uusi koukku

 

Yllä uusi

 

Uusi vasemmalla

 

Sitten sain Melartinin Jyrkiltä vähän astetta hevimpiä yksihaararautoja, kuutta-ja seitsemää nollaa. Halusin tehdä isoja GP:eitä ja näihin. Kuvassa Stevensin pitkään streamerrautaan n 18 cm kötöstys ja yllä 6/0 suttura. Kyllä GP istuu paremmin oikeaan lohikuokkuun. Jumalauta, kun mä ton sutasen kesällä pooliin niin johan tapahtuu..

7 comments

 1. Taivutus näyttää olevan hyvin lähellä, kita hivenen eri mallinen ja vähän haarat leveämmällä. Oma suosikki on ollut salari jota tämä patriot on suht lähellä joskin ei löydy vastaavia kokoja isosta päästä. Mutta siihen pirulaiseen on tullu tehtyä parhaat koukkuperhot ja samaa perhon muotoa ei onnistu muihin tekemään. Eli tuttu tunne tuo koukun merkitys. Onko väliä, tuskin kuin omassa päässä. Mene ja tiedä… mutta joka tapauksessa BD versiosi on todella hieno kuten muutkin perhosi! Menestystä vuodelle 2018!

  Ps. Milloin isket pooliin tuollaisella geepeellä?

  T:J.Palola

  • Morde

   Sori tälläinen myöhäinen vastaus..Kyllä mä väitän, että koukulla on merkitystä. Ainakin siinä hetkessä kun luottaa omaan tekemiseen ja perhoon mitä uittaa. Joillain koukuilla perho on vaan yksinkertaisesti “herkempi” ja mun mielestä juuri tuo herkkyys, varsinkin pienemmissä perhoissa on tärkeä juttu.

   GP on varmaan parhaimmillaan kun vesi on hieman väriä saanutta ja korkealla, ja ehkäpä vielä viileää. Me ongittiin aikoinaan tosi paljon GP:llä, ja tossa muuatama kesä sitten, kun joki tulvi yli äyräidensä tartutin komeen lohen GP:llä, joka sitten pääsi kyllä irti, kun sain itseni temuttua vihdoin kivikolla. Sit sain pari hyvää tälliä samaiseen perhoon vielä hetki myöhemmin. Sen jälkeen vesi meni tiellä, joten se olis siinä… Pitää aina kuitenkin muistaa, että me valitaan perho mitä heitetään, ei se lohi sitä valkkaa. Monesti GP saattas pelata paremmin kuin ne “oikeat” lohiperhot. Jos nyt vaikka miettii kuinka tehokasta on vaapulla ja lusikalla kalastus, niin luulis tollasen värikkään sutturan aiheuttavan jotain hämminkiä kohtuu helpollakin.

 2. Käsittääkseni patriot on salar koukusta tehty versio ilman tuota kotkankynttä. Ottava koukun malli se Salar on mutta minä olen ristinyt sen “irtipäästö koukuksi” niin monta siitä on tippunut..

  • Moi

   Mun mielestä toi Patriot on kyllä selkeesti tanakamman oloinen kuin Salarit oli. Ei läheskään niin “peltinen”. Mutta mä en kyllä tiedä onko sama koukku, mutta mielestäni ei.. Salarit väänty ja katkeili kyllä tosi helposti.
   Miki

 3. Käsittääkseni patriot on salar koukusta tehty versio ilman tuota kotkankynttä. Ottava koukun malli se Salar on mutta minä olen ristinyt sen “irtipäästö koukuksi” niin monta siitä on tippunut.. Pienemmällä gp:llä olen onnistunut eräällä kirkasvetisellä pikkujoella ihan normi olosuhteisiin luettavissa. Vesi oli kyllä kylmää mutta kala otti ihan raivolla perhoon.

 4. Onhan se patriootti paljon jämäkåmmän oloinen kuin Salar. Tais olla Davie Mcphilen YouTube videossa, että patriot on paranneltu Salar. Piti juuri kotkan kynnen poistoa parannuksena. Tiedäppä sitten. Hyvän oloinen koukku. Kokemukset kertoo onko siitä kaluksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *