Saunan takana on tilaa…

Nyt on pakko avautua. Onneksi on oma sivusto niin voi täällä märistä..

Voe helevettiläinen, etten muuta sano.. On ihan helvetin älytöntä puljausta ja paskaa tämä sähköhomma. Olin jo ajatellut, kun muutama päivä sitten oli puhetta, että sähkölle tulee hintakatto, että NO NYT… mutta ei… Mikä vittu siinä nyt on niin vaikeeta????

Hävettää oikein näiden poliitikkojen suhteen koko touhu ja puhun nyt hallituspuolueista sekä oppositiosta. Ja samaan läjään kaikki sähköntuottajat, energiavirastot ja muut rahanpumppaajat ja muut helvetin voiton kerääjät

Ettekö te oikeesti tajua missä kusessa ihmiset on tämän homman kanssa? Missä on nyt se luja päätöksen teko jota aina toitotetaan, ja nyt tarvitaan? Meille huudetaan että säästäkää, mutta mistä tässä nyt enää säästää? Valot on pois, ei tehdä ruokaa, ei käydä suihkussa, mitä muuta ihmisten vielä pitää tehdä? Missä se talvisodan henki nyt on siellä tuottajien puolella, josta aina niin suureellisesti puhutaan?

Ok, ymmärrän että kaikki maksaa, mutta kun ajatellaan kuinka paskantärkeisiin asioihin meillä syydetään rahaa, niin tämä sähkökysymys on ihan eri sfääreissä.

Ja sitten kaikki puolueet huutaa nyt jälkeenpäin ”että me sitä ja tätä jo kauan sitten..”. Eipä ole osunut yhtään uutista mun silmään kesällä tai syksyllä että joku olis asiasta puhunut, tai voi olla että onkin, mutta mä en ainakaan oo huomannut. Ja ei kun saunan taa..

Se hintakatto pitää saada NYT, eikä vasta keväällä, ettekö te tajua sitä??  

joo joo, on niin vaikeeta kun sähköyhtiöt joutuu tekeen kaikenlaisia juttuja.. huh huh. Kai noilla voitoilla jo pitäs jotain järjestelmiä saada aika nopeestikkin kuntoon?

Ihmiset konkurssiin ja sossun luukulla on kohta vähän enemmän väkee kun parin liigajoukkueen maalilla. 

Eduskunta, Hallitus ja kaikenmaailman virastot HALOO, te olette meillä töissä joten tehkää jotain nyt sen palkkanne eteen ja toimikaa.

Kyllä mua voi porata taakse, mä sen ehkä jotenkin vielä kestän jos teen seitsemän päivää viikossa töitä, mutta mites vaikkapa joku yksinhuoltaja jolla on sähkölämmitys ja kersoja läjä hoidettavana? Auttaako sitä se, että sille sanoo ”lisää maksuaikaa voi pyytää” tai että ehkä saat maaliskuussa korvausta? Jumalauta..

Energiakriisi.. onko meillä sitä? Kai sitten on, mutta se ei oikeuta niiden kansalaisten nyhtämistä, jotka on tahtomattaan pörssisähkössä. Mäkin oon, enkä todellakaan haluaisi olla, mutta mitään järkevää vaihtoehtoa ei ole tällä hetkellä tarjolla. Aika heviä on ollu kun hinnat on kymmenkertaisia pakkasilla verrattuna entiseen..

Ja pitääkö mun nyt muuttaa kotoani pois kun lämmitän sähköllä? Ei mulle oo kukaan sanonut kun ostin tän kämpän aikoinaan, että oon huono ihminen kun en ole varautunut tähän nykytilanteeseen. Joten imen peukkua ja  rahat menee jonkun sähköyhtiön hallituksessa istutuvan jullin Teslan lataukseen.

Tossa kun lukee uutisia ja kuuntelee töissä radiota niin ei voi kyllä välttyä ajatukselta, jossa tämä koko juttu on ihan farssi. Toiset syyttää hallitusta, mä en ehkä niinkään, mutta tämä järjestelmä kokonaisuudessaan on mätä, siis Euroopan laajuisesti. Mä en tiedä, luuleeko kansanedustajat, ministerit ja kaiken maailman teollisuuspamput jotka tienaa toistasataa tonnia vuodessa, että normaali jeppe joka käy normaalitöissä, saa normaalipalkkaa, ajaa normaaliautolla, syö normaaliruokaa, asuu normaali kämpässä, maksaa normaalit lainanlyhennykset, auton, verot, ruuat, mukuloiden vaatteet, harrastukset yms yms että sen rahat riittää.. tuskin kovin kauaa. Ei helpota kun sanotaan että saat lisää maksuaikaa kun seuraava tiketti on jo postissa.

Nyt yhtiöt antaa armoa joillekin ja laskee sähkön hintoja ja joka kerta sanotaan, että menee tappiolle. No ei varmasti mene. Kyllä ne on jo hakannu sellasen mällin rahaa, että kokonaisliikevaihto on aika kova ja tulos pysyy kirkkaasti plussalla vaikka sitä sähköö armollisesti annetaan köyhille halvemmalla..

No kun tää on kalastusaiheinen sivusto, niin sanonpa nyt tähän loppuun, että toivottavasti riittää rahaa lohireissuun tulevana suvena.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid029pVvovXNJVWF4BKsfkTRzcG27UWE9FzMRqChVeVSDHq94kc9SCZgt3ndJAhjLUSyl&id=100014886586482

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *